ingiltere | ingilterede dil eğitimi | ingiltere ingilizce | ingiltere dil okulları fiyatları | ingiltere dil kursu | ingiltere dil | ingiltere vize | ingiltere vizesi

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar


1. Öğrenci Ziyaretçi Vizesi için Gerekli Evraklar

• 1 yıl geçerliliği olan pasaport
• Varsa eski pasaportlarınız
• 2 adet arkası beyaz fonlu fotoğraf
• Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
• Öğrenci belgesi veya mezunsanız diplomanız (orijinal)
• Size veya sponsorunuza ait maddi durumu gösterir belgeler ;
o Banka hesap cüzdanı (orijinal) (son 2 aya ait hesap işlemleri)
o Banka referans yazısı (orijinal) (son 2 aya ait hesap işlemleri)
o Son2 ay içerisinde hesaplarda yüklü bir giriş varsa bu paranın kaynağını belgelemeniz gerekmektedir.

• Siz veya Sponsorunuz ;
o İşveren ise ;
- Vergi Levhası (fotokopi)
-İmza Sirküleri (fotokopi)
-Ticaret Sicil Gazetesi (fotokopi)
-Faaliyet Belgesi (orijinal)

o Çalışıyorsanız ;
-Çalıştığınız şirketten eğitim göreceğiniz tarihler süresince izinli olduğunuzu ve dönüşte aynı şirkette işinize devam edeceğinize dair şirket antetli kağıdına yazılmış dilekçe
-Çalıştığınız şirkete ait;
• Vergi Levhası (fotokopi)
• İmza Sirküleri (fotokopi)
• Ticaret Sicil Gazetesi (fotokopi)
• Faaliyet Belgesi (orijinal)
- Şirket Evraklarının İngilizce’ye tercümesi gerekmektedir.

o Emekli ise, emekli karnesi fotokopisi
• Siz veya sponsorunuzun Mal varlığı varsa bunları kanıtlayan belgeler (fotokopi)
• Varsa İngilizce bilginizi gösterir kanıt
• 18 Yaşından küçükler için muvafakatname
• Öğrenci değilseniz, askerlik durumunuzu gösteren belge (fotokopi) (İngilizce tercümesi zorunludur)

2. Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar ( Point Based System – Tier 4 )

• 1 yıl geçerliliği olan pasaport
• Varsa eski pasaportlarınız
• 2 adet arkası beyaz fonlu fotoğraf
• Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (İngilizce tercümesi zorunludur)
• Öğrenci belgesi veya mezunsanız diplomanız (orijinal) (İngilizce tercümesi zorunludur)
• En az Intermediate seviyede İngilizce bilgisi olduğunu gösterir kanıt
o Hazırlık okuduğunuza ve geçtiğinize dair belge,
o Dil kursu sertifikası (üzerinde seviye yazması gerekir )
o TOEFL, IELTS, BULATS v.s. gibi sınav sonuçları
• Gidecek kişi adına veya ailesinin adına banka hesabı. Hesapta bulunması gereken rakam;

- 9 aya kadar kurs kayıtlarında ;
• Londra içi bölgeler için ; Gidilecek ay X 800 GBP
• Londra dışı bölgeler için ; Gidilecek ay X 600 GBP

-9 aydan fazla kurs kayıtlarında ;
• Londra içi bölgeler için 7200 GBP
• Londra dışı bölgeler için 5400 GBP
-Okul ücreti okula ödenmediyse okul ücreti
-Uçak bileti ücreti
-Yukarıda ki evraklar dışında bir evrak kabul edilmemektedir.
-Bütün evraklar yeminli tercüman tarafından İngilizce’ye çevrilmiş olmalıdır. Noterden onaylı olmasına gerek yoktur.

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

  1. Yeni İngiliz Hükümeti, Türkiye’nin AB Sürecini Destekliyor




Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mr. Brown

Mr. Brown went to the seasdie and will never ever come back !!!



YORUMA KAPALI.