ingiltere | ingilterede dil eğitimi | ingiltere ingilizce | ingiltere dil okulları fiyatları | ingiltere dil kursu | ingiltere dil | ingiltere vize | ingiltere vizesi

İngiltere Öğrenci Vizesi


İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? İngiltere Öğrenci Vizesi Alma Yolları?

Bu vizeyi alabilmenin en önemli noktası, bir okula veya bir dil kursuna kayıt yaptırmış olmaktır. Ancak son yıllarda en çok reddedilen vize başvurusu öğrenci vizesi olduğu için, görevlileri neden İngilizce öğrenmek istediğiniz konusunda ikna etmeniz gerekmektedir. Bu vizenin süresini İngiltere’den uzatabilir, ayrıca haftalık 20 saat çalışma izniniz olabilir öğrencilik yaparken.

Öğrenci olarak İngiltere’ye gidecek olanların öğrenci vizesi almaları gereklidir. 6 aydan fazla gidecek olan öğrenciler için (24 hafta ve üzeri) 6 ay üzeri vize almaları gerekmektedir. Öğrenci vizesinin dikkat edilmesi gereken önemli noktaları olduğu için bir acenta vasıtasıyla alınması gereklidir. Konsolosluk, öğrenci vizelerini standart bir şekilde 6 ay olarak vermektedir. Önemli olan ne kadar süreyle okula kayıt olduğunuzdur, yoksa 6 ay kalabileceğiniz anlamına gelmez bu vize. ingiltere ’ye giriş yaparken, havaalanındaki görevliler pasaportunuzun üzerine, orada kalış sürenizi belirtecek bir damga vuracaktır. Ayrıca öğrenciler, 6 ay ve üzeri kalma hakkına sahiplerse, part-time çalışma izinleri de olmaktadır.

Vize başvurusunda, neden İngilizce öğrenmek istediğinizi, kalacağınız süre içerisindeki okul de diğer masrafların hangi kaynaktan karşılanacağının kanıtlarını göstermeniz gerekir. Örnek olarak; 15.000 TL tutacak masraflar için sizin hesabınızda 2.000 TL görünüyorsa, Konsolosluk bundan şüphe duyacaktır ve ozaman vizenizi almanız zor olabilir. Ancak hesabınızda böyle bir masraf için 20.000 TL bulunduğunu gösteren bir kanıtınız varsa vize almanız kolaylaşacaktır.

İngilizceyi neden öğrenmek istediğinizi kanıtlamanız konusunda ise mesleki açıdan gerekliliğine değinebilirsiniz. Ancak işiniz, İngilizce öğrenmenizi gerektirmeyen bir iş ise, İngilizceyi öğrenmenizin gerekliliği konusunda Konsolosluğu ikna etmeniz zorlaşabilir. Ya da okulu bitirdikten sonra birkaç yıl evde boş oturduysanız, neden birden bire İngilizce öğrenmek istediğinizi kanıtlama konusunda zorluk çekebilirsiniz. Bu yüzden vize alımına hazırlanırken, İngiliz Konsolosluğu’nun web sayfasındaki istenen belgelere hazırlık yaparken, mülakat için bir strateji geliştirip, sorulabilecek sorulara önceden hazırlıklı olmanız faydalı olacaktır.

Benzer Yazı Yok.





Etiketler: , , , , , , ,

Mr. Brown

Mr. Brown went to the seasdie and will never ever come back !!!



YORUMA KAPALI.